Ξενοδοχείο Ζαγόρι διαμονή στο Τσεπέλοβο Ζαγοροχώρια

φθηνά δωμάτια οικονομικές διακοπές στο Ζαγόρι, τριήμερο στα Ζαγοροχώρια

+30 26530 81008, +30 6944 991774
Χαράδρα Βίκου - Αξιοθέατα Ζαγοροχώρια
Γέφυρα Κόκκορη ή Νούτσου

Γέφυρα Κόκκορη ή Νούτσου

Ένα από τα πολλά και πανέμορφα γεφύρια της περιοχής μας, το οποίο θα το βρείτε στο δρόμο σας προς Τσεπέλοβο. Κατασκευάστηκε περίπου το 1750 με χρηματοδότηση του Νούτσου Κοντοδήμου από το Βραδέτο. Το δεύτερο όνομά του το πήρε από τον μυλωνά Γρηγόρη Κόκκορη από το Κουκούλι ο οποίος διέθεσε χρήματα για να επισκευαστεί το γεφύρι το 1910.

Γυφτόκαμπος

Γυφτόκαμπος

Πρόκειται για ορεινή τοποθεσία μετά τα χωριά Τσεπέλοβο και Σκαμνέλι στον οποίο μπορείτε να δείτε μια Σαρακατσάνικη Στάνη. Ουσιαστικά αποτελεί ένα μοναδικό στο είδος του ανοικτό λαογραφικό μουσείο το οποίο περιλαμβάνει σε φυσικό μέγεθος Κονάκια ("αχυρένιες καλύβες"), κτίσματα και εργαλεία της καθημερινής ζωής των Σαρακατσάνων, αποτελώντας πιστή αναπαράσταση του σαρακατσάνικου εποχικού οικισμού

Γεφύρι Πλακίδα ή Καλογερικό

Γεφύρι Πλακίδα ή Καλογερικό

Ακόμα ένα φημισμένο γεφύρι της περιοχής, από τα λίγοστά τρίτοξα. Θα το βρείτε κονντά στην είσοδο του χωριού Κήποι. Χτίστηκε το 1814 και στην αρχή ήταν ξύλινο. Χάρη όμως σε χορηγία του καλόγηρου του μοναστηριού των Κήπων Σεραφείμ, μετατράπηκε σε πέτρινο. Η επισκευή του τo 1865 από τον Αλέξη Πλακίδα του χάρισε τη δεύτερη ονομασία του.

Χαράδρα Βίκου

Χαράδρα Βίκου

Το πιο γνωστό από τα αξίοθέατα της περιοχής. Ξεκινά από το χωριό Κήποι και καταλήγει στο χωριό Βίκος, διασχίζοντας όλο το κεντρικό και δυτικό Ζαγόρι. Θεωρείται το βαθύτερο φαράγγι της Ευρώπης. Διαθέτει σπάνια και πολύ πλούσια χλωρίδα και πανίδα και μπορείτε να το απολαύσετε από ψηλά (από τα χωριά Μονοδέντρι και Βίκος) ή να το διαχίσετε.

.
Σκάλα Βραδέτου

Σκάλα Βραδέτου

Από τις ομορφότερες και πιο δύσκολες κατασκευές της εποχής ήταν η σκάλα που κατασκευάστηκε στις αρχές του 18ου αιώνα για να συνδέσει το Βραδέτο με το Καπέσοβο. Διαθέτει 1100 σκαλοπάτια και καλύπτει υψομετρική διαφορά 250 μέτρων. Αξίζει να την επισκεφτείτε και να τη διασχίσετε καθώς η θέα είναι πολύ όμορφη και ιδιαίτερη.

Κολυμπήθρες Παπίγκου

Κολυμπήθρες Παπίγκου

Ένα μοναδικό φυσικό αξιοθέατο το οποίο δημιοργήθηκε από τη ροή των νερών του ρέματος Ρογκοβό, ανάμεσα στα χωριά Μεγάλο και Μικρό Πάπιγκο, σχηματιζοντας κοιλότητες. Οι κάτοικοι εκμεταλλεύτηκαν τους σχηματισμούς αυτούς φράζοντας τις δυο μεγαλύτερες «κολυμπήθρες» και δημιουργώντας έτσι πισίνες με τρεχούμενο και πεντακάθαρο νερό.

Δρακόλιμνη

Δρακόλιμνη

Η δρακόλιμνη βρίσκεται στην οροσειρά της Τύμφης σε υψόμετρο 2100m και είναι από τους δημοφιλέστερους ορειβατικούς προορισμούς της περιοχής. Η αλπική λίμνη έχει μόνιμο νερό και ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της είναι οι Αλπικοί Τρίτωνες, ένα σπάνιο είδος αμφιβίου που μοιάζει με μικρό δράκο. Απέχει 4 ώρες πεζοπορίας από το Μικρό Πάπιγκο ενώ σε απόσταση 1 ώρας από τη λίμνη υπάρχει και το οργανωμένο ορειβατικό καταφύγιο της Αστράκας.

Γεφύρι Κλειδωνιάς - Βοιδομάτης

Γεφύρι Κλειδωνιάς - Βοιδομάτης

Ένα από τα πολλά γεφύρια της περιοχής το οποίο βρίσκεται στον ποταμό Βοιδομάτη και κατασκευάστηκε το 1853. Το πανέμορφο φυσικό τοπίο με τα πεντακάθαρα γαλαζοπράσινα νερά του ποταμού Βοιδομάτη θα σας μαγέψουν. Εκεί μπορείτε να κάνετε και πολλές δραστηριότητες, όπως περιπάτους, ποδηλασία, rafting κλπ

Μονή Παναγίας Σπηλιώτισσας

Μονή Παναγίας Σπηλιώτισσας

Χτίστηκε το 1579 ή το 1665 από τους μοναχούς Ιωακείμ και Σωφρόνιο και αγιογραφήθηκε από το μοναχό Παρθένιο το 1673. Το μεγαλύτερο μέρος της είναι χτισμένο μέσα στο βράχο που υψώνεται δίπλα στον ποταμό Βοϊδομάτη. Η Μονή έπαιξε πολύ σημαντικό ρόλο στην περιοχή μιας και διέθετε μεγάλη περιουσία, παρείχε εργασία και στήριζε τους κατοίκους της περιοχής, ενώ φρόντιζε και τους απόρους.

Μονή Αγ. Παρασκευής Μονοδεντρίου

Μονή Αγ. Παρασκευής Μονοδεντρίου

Εντυπωσιακό μοναστήρι που βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού στη χαράδρα του Βίκου. Είναι από τα αρχαιότερα της Ηπείρου και χτίστηκε το 1412 από τον Μιχαήλ Βοεβόδα τον Θεριανό. Το ίδιο το μοναστήρι αλλά και η γύρω περιοχή έχουν αποτελέσει στο παρελθόν καταφύγιο των κατοίκων της περιοχής από επιδρομές ληστών.

Μη διστάσετε να μας ρωτήσετε οποιαδήποτε πληροφορία χρειαστείτε για τα αξιοθέατα της περιοχής μας, την ιστορία του τόπου και οποιαδήποτε άλλη πληροφορία χρειαστείτε. Θα χαρούμε να σας εξυπηρετήσουμε.

Contact Us

ADDRESS
Tsepelovo, Zagori
PC 44010
PHONE
+30 26530 81008
+30 6944 991774
EMAIL
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
SOCIAL MEDIA